Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Natuur tapijt

Historie "Natuurtapijt Genemuiden" 

Zeegras tapijt | Biezen matten 
Voor de geschiedenis van natuurtapijt moeten we al ver terug de tijd in, zo rond het jaar 1500; werden in Genemuiden de eerste matten gemaakt van de biezen die groeiden aan de Zuiderzee. Dit gebeurde met het mattenraam waarvan er veel in omloop waren. De mattenproductie leefde door de jaren heen dan ook enorm in de regio. In 1858 was 60 procent van de Genemuider inwoners actief in de mattenindustrie, waaronder 50 kinderen. "Puur natuurtapijt onder uw voeten" is weer helemaal hot onder jong en oud! Zeegras tapijt 

In 1925 werd de eerste machinale kokosweverij in gebruik genomen met drie machines. Er konden Japanmatten, lopers van 70 cm breed en tapijt tot één meter breed op worden geweven. Door de economische recessie in het begin van de jaren dertig, kreeg de vloerbedekkingindustrie het zwaar te verduren. De biezenmattenindustrie ging vrijwel helemaal verloren. De kokosindustrie kon met veel moeite het hoofd boven water houden. Vanaf 1936 ging het beter. De fabrikanten investeerden in gebouwen en machines. Er kwamen ook jaquardmachines in gebruik voor het weven van patronen. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, viel de aanvoer van kokosgaren stil. De industrie raakte aangewezen op de traditionele grondstof: de biezen.
Na de Tweede Wereldoorlog ontstond in Genemuiden een bloeiende kokosindustrie. In 1950 telde de bedrijfstak 39 ondernemingen. Ongeveer 30 procent van de beroepsbevolking (650 personen) was werkzaam in deze industrie. In de periode 1950-1960 namen de mogelijkheden om bredere tapijten te weven toe. Dat resulteerde in het ontwikkelen van een machine voor het weven van kamerbreed kokos- of sisaltapijt.

Natuurtapijt opgericht in 2007
Natuurtapijt is terug van weg geweest, met name de laatste decennia leeft natuurtapijt weer op, om verschillende oorzaken zoals: duurzaamheid, ecologisch leven en wonen, mileubewust investeren enz. Enkele topmerken en jawel met name het aloude merk Jabo is weer terug van vroeger! Jabo sisal tapijt, wie kent het niet? Maar ook het aloude topmerk Cunera sisal leveren wij als kamerbreed tapijt. 

Natuurtapijt heeft een luxe, warme en sfeervolle uitstraling en geeft een degelijk/passend gevoel binnen ieder interieur. De verschillende soorten natuurtapijt zijn de laatste jaren terug van weggewesst en maken een enorme opmars! 

Vandaag de dag is NatuurTapijt springlevend. Een zelfstandig  en toonaagevend bedrijf met een gezonde collectie natuurtapijten en karpetten die we op maat vervaardige in eigen atelier! NatuurTapijt is een geoliede organisatie die landelijk toonaagevend is, en die zorgt voor een constante stroom aan ontwikkelingen en vernieuwingen. 

Samen met het andere bekende bekende merken zoals Van Besouw, Cunera, Jacaranda, JAB, BIC Carpets, DMI enz. is NatuurTapijt u stabiele factor gebleven in een sterk veranderende markt.  

Milieubewust wonen op natuur?

Sisal tapijt, wol tapijt, zeegras tapijt is dan uw ideale slijtvaste, ecologische vloerbedekking die duurzaam geweven word, voornamelijk NL Made. 
 
Met een vloerbedekking van Sisal haal je het beste van de natuur in huis. Sisal tapijt is een 100% natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Het is erg slijtvast en verkrijgbaar in diverse natuurtinten en moderne weefpatronen. Door zijn natuurlijke ademende eigenschappen is sisal wel wat vlek gevoelig en moet je goed oppassen dat het niet te vochtig wordt. Sisal vloerbedekking is overal toepasbaar in wonen, slapen, trappen en licht kantoor gebruik, welkom bij de sisal specialist!

Waarom wol tapijt?
Wol tapijt geeft warmte en is isolerend. Wol tapijt zuivert zicht zelf weer schoon en vlekken slijten er na verloop van tijd weer uit. Wol vloerbedekking is een uniek tapijt met een herstellend vermogen wat vele andere tapijten niet hebben. Wollen vloerkleed is erg gewild voor in de woonkamer het geeft een behaaglijk en warm gevoel. Wollen tapijten hebben een warme en zachte uitstraling wat binnen ieder interieur wel past
Ook als vloerkleed is de wol tapijt goed geschikt. U kunt uw wol karpet van diverse wol tapijten ook afwerken met verschillende soorten band zoals; Katoenband, Lederband, Linnenband en Suèdeband.  

Wij komen op afspraak bij u thuis..!

Natuur-tapijt.nl is onderdeel van De Mobiele Interieurwinkel een uniek concept dat advies aan huis geeft vandaar ook de slogan; "Wij komen op afspraak bij u thuis" Niet alleen thuis voor particulieren maar ook op locatie bij uw winkel, kantoor, showroom, zorginstelling, horeca, restaurant, hotel enz..

Wij bieden deze service aan als u nu in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den haag, Naarden, Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Zwolle, Groningen woont wij komen door geheel Nederland op afspraak bij uw thuis! 

Hierbij enkele voordelen en adviezen:
- Toonaagvende leverancier die weet wat ze verwerken.
- Beste keuze van kleur en kwaliteit kan alleen op locatie worden gemaakt.
- Ieder interieur heeft zijn eigen lichtinval dus daarom advies op locatie
- Advies van kwaliteit, kleur en stoffering.
- Geen drukke winkelpanden waar u zelf maar moet kiezen hoe en wat..
- Alles word naar uw wens geleverd en gestoffeerd.
- Levering en stofferingen binnen 14 dagen
- Altijd bereikbaar van 07:00 tot 20:00 uur 6 dagen (zondag gesloten)
- Goede service en klachtoplossing!


Welkom bij uw toonaangevende leverancier van NatuurTapijt! (Sinds 2007)
Interieuradviseur: Marcel Eenkhoorn
Vanuit: Genemuiden
Telefoon: 038-2600108