Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Wat is Tencel tapijt

TENCEL vezels zijn ongelooflijk zacht en glanzend. Ze geven tapijten en vloerkleden een zijde-achtige textuur waarop het licht heel mooi weerkaatst.

Wat is tencel tapijt?

TENCEL™ is het handelsmerk voor een kunstmatige vezel die door Lenzing AG, een Oostenrijkse firma, wordt gemaakt van houtpulp afkomstig uit uitsluitend duurzaam beheerde bossen. Lenzing AG heeft met deze vezel de “Europese Prijs voor het Milieu” gewonnen, dankzij het baanbrekende, circulaire en daardoor uitzonderlijk schone productieproces van TENCEL™ waarbij 99% van de chemicaliën opnieuw kan worden gebruikt.

Wat is houtpulp? 
Houtpulp is materiaal dat bereid wordt door het cellulose uit de vezels van hout af te scheiden. Het wordt vooral gebruikt in de papierindustrie, maar ook bij het vervaardigen van textiel, voedingsmiddelen en medicijnen. 90% van de organische pulp die in de industrie gebruikt wordt, bestaat uit houtpulp.

De voordelen van tencel vloerbekking

  • TENCEL™-vezels zijn zacht, sterk, duurzaam en biologisch afbreekbaar
  • TENCEL™ is vochtabsorberend. De vezels vormen dus geen broeihaard voor bacteriën en zorgen voor een gezond leefklimaat.
  • Alle TENCEL™-collecties kunnen aangepast worden aan de kleuren, stoffen, verftinten, Pantone-kleuren of poms van uw keuze
  • De lage togwaarden zijn geschikt voor vloerverwarming
  • Beter bestand tegen water dan viscose
  • Eenvoudiger te reinigen dan andere cellulosevezels zoals viscose

Bekijk hier één van deze duurzame tencel tapijten (voornamelijk van het merk Jacaranda): https://www.natuur-tapijt.nl/duurzaam-tapijt