Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Wat je moet weten over sisal?

Sisal tapijt of sisal vloerbedekking is een veelzijdig natuurproduct.
Allereerst wat je moet weten is dat sisal vezels ijzersterk en slijtvast zijn. 
De vezels van de sisalplant hebben uitstekende eigenschappen, waaronder sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen vuil en vuur.

Met een sisal vloerbedekking haal je een karakteristiek, natuurlijk materiaal in huis. Het geeft elk interieur warmte en sfeer. Sisal tapijt kent ook een isolerende werking en ook een hoge geluiddempende werking. Sisal tapijt is goed beloopbaar ondanks het wat harder aan voelt. 

Duurzaam sisal? alternatief? 
Sisal tapijt is een duurzaam geproduceert om zo min mogelijk CO2 uitstaat te maken.
Ook is sisal vrijwel 100% afbreekbaar en daardoor een circulair natuurproduct. 
Het gebruik van sisal als een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal heeft bijgedragen aan de populariteit ervan als een duurzaam alternatief voor synthetische vezels.​​​​​​​

Sisal onderhoud: dat is eenvoudig, doordaat sisal een 100% geweven natuurproduct is.  Is goed stofzuigen al meer dan voldoende, verder is geen extra onderhoud noodzakelijk. 

Sisal tapijten zijn verkrijbaar in meerdere morderne en natuurlijke kleuren van zand, beige, taupe tot, bruin, blauw, zwart en rood. Sisal tapijt is vooral bekend om zijn natuurlijke kleuren, daar zijn dan ook veel gemerleerde kleuren mogelijk. 
Sisal vloerbedekking is geschikt voor alle ruimtes zoals; uw slaapkamer, uw woonkamer, uw trappen, uw kantoor, uw meeting ruimte, uw winkel, uw museum enz. 

Sisal en vocht?
Sisal neemt wel snel vocht op, maar door goed te deppen met keukenpapier, katoenendoek en het na fohnen is de kring zeker te voorkomen. Ook hebben wij Natuurtapijt in samenwerking met een leverancier een schoonmaakmiddel ontworpen waardoor vlekken of kringen zeker goed tebehandelen zijn. 

Nieuw: Inmiddels hebben we meerdere kwaliteit die vocht en vuilafstotend zijn behandeld en daardoor zijn vlekken en kringen zo goed als verleden tijd.  
Overige kwaliteiten sisal kunnen door ons ook geimpregneerd worden, dan geeft u uw vloerbedekking een beschermende laag.