Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Sisal tapijt visgraat?

Sisal en andere natuurlijke tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende motieven, de meest bekende is de gewone standaard weef in ribbel vorm. Weefmotieven worden ontwikkeld op verschillende weefgetouwen zoals een Jacquard weefmachine wel één van de bekende weefgetouwen in. 
Hier bij ons in het prachtige Genemuiden (tapijtstad bij uitstek) werden deze weefgetouwen al gevonden in de 19e eeuw. Toen voornamelijk gebruikt voor het weven van zeegras tapijten in de verschillende motieven, later in de 20ste eeuw werd dat ook gedaan met kokos en sisal vezels. 

Weven is het vervlechten van horizontale en verticale vezels/stengels/garens tot een textieldoek (tapijt). Weven is een zeer oude techniek waarop heel veel varianten bestaan zoals; visgraatmotief, flatweave, standaard schering/inslag enz.
De draden waarmee een textiel word geweven kan bestaan uit verschillende materialen zoals; Sisal, Kokos, Zeegras, Wol, Katoen, Vlas, Tencel enz.  

Tapijt weven kent dus al hele oude papieren, het is duurzaam, sterk en ook een slijtvaste methode van textiel produceren.

Natuur tapijt heeft een collectie die voor 90% bestaat uit geweven tapijten; duurzame geweven vloerbedekking en dat ook nog een gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals; Sisal, Kokos, Zeegras Wol, Katoen enz.  

We geven u tijdens onze bezoek graag een deskundig advies over al deze verschillende natuurtapijten. 

Natuur Tapijt   "Wonen en leven op natuur"