Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Sisal en vloerverwarming?

Sisal tapijt en vloerverwarming?

Uw wenst een natuurtapijt onder uw voeten, maar hebt vloerverwarming en vraagt zich daarom af of dit wel mogelijk is? Een vraag die we veel ontvangen.
Natuurlijke tapijten zorgen allereerst voor warmte en isolatie, daarnaast geeft het ook veel comfort.

Vloerverwarming?
Goed nieuws, ja dat is zelfs goed mogelijk en wat mij betreft een aanbeveling, natuurlijke producten geleiden de warmte heel goed. Natuurtapijt is onze bedrijfsnaam maar ook direct de verzamelnaam voor alle tapijten die gemaakt zijn van natuurlijke vezels.

Warmtedoorlaatbaarheid?
Wat moet u weten; tapijten worden getest op een warmtedoorlaatbaarheid, daarbij moeten we direct zeggen niet alle tapijten. We weten dat diverse sisal kwaliteiten een doorlaatbaarheid hebben van ca 0,9 m2 k/w dat betekend dat ze uitstekend geschikt zijn voor vloerverwarming. Veel sisal tapijten zijn dan ook vloerverwarming geschikt en zullen de warmte heel goed geleiden. Wel moeten de sisal tapijten volledig worden verlijmd om eventueel rek en krimp te voorkomen. Natuurtapijten o.a. sisal zijn rek en krimp gevoelig, dus verlijmen is noodzakelijk. Het verlijmen van sisal tapijten doen we hoofdzakelijk met bio lijm (gezond en duurzaam). Voor overige natuurtapijten zoals zeegras en kokos geldt hetzelfde deze zijn allemaal prima geschikt voor vloerverwarming.

Wol & Katoen tapijt en vloerverwarming
Bij wol en katoen tapijten geeft vloerverwarming geen nadelige gevolgen maar zelfs vele voordelen. Wol is nl al warm en behaaglijk van zichzelf. Wol en of katoen vezels houden de warmte goed vast en geleiden de warmte dus heel goed door. Wol en of katoen ademen van zichzelf ook waardoor ze gemakkelijk warmte doorgeven en juist niet gaan isoleren zoals zoveel synthetische vloerkleden wel doen.
 

Belangrijkste is dus kiezen voor een heerlijk warm, behaaglijk en warmte doorlatend natuurtapijt.
Een warmte doorlatend tapijt in combinatie met vloerverwarming versteken elkaar juist prima en het geeft u ook nog eens een comfortabel gevoel tijdens de kouden wintermaanden!

“Voel, beleef en ervaar de warmte van natuurtapijt”

Kijk hier onze sisal kwaliteiten die vloerverwarming geschikt zijn: Sisal tapijt (natuur-tapijt.nl)