Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Kokos tapijt duurzaam geweven

Kokos tapijt word duurzaam geweven op een weefgetouw, weven is één van de oudste methode om tapijt te maken. Weven is ook de sterkste methode om tapijt te maken. Door de draden aan elkaar te verbinden met de inslag (met de spoel) word het tapijt aangedrukt/samengedrukt zodat er een steeds steviger tapijt ontstaat.

Kokos vezels
Kokos vezels worden gewonnen van de bast van de kokosnoot, deze bast is ontzettend harig en word ontdaan van alle vezels. deze vezels worden gesponnen tot één garen. Deze garens worden op een klos gedraaid om uiteindelijk achter het weefgetouw gehangen te worden en zo een tapijt te weven. 
Dus kokos is vanaf zijn prilste begin puur natuur onder uw voeten en 100% duurzaam, ecologisch en biologisch afbreekbaar. 

Waar word het geweven?
Kokos tapijt word voornamelijk geweven in laden als India, hier is een streek met miljoenen mensen die afhankelijk van de kokos industrie (Kerala India). Natuurtapijt koopt gezamenlijk met de importeur kokos uit voornamelijk deze regio en dat bewust. Hier in Kerala zijn veel projecten gefinancierd door de microfinancieringsprojecten waarvan onze Majesteit koningin Maxima hoofd van is. 
De opdrachten tot het weven van kokos vloerbedekking worden dan veel verdeelt in een straat (wijkje) waar voornamelijk ieder gezin wel een weefgetouw in of achter het huis hebben staan. Er word dan gezamenlijk een opdracht geweven tot kokos vloerbedekking, veel gezinnen steunen we hiermee en geven/bieden we perspectief voor de toekomst; Kinderen kunnen naar school, inkomen stijgt (ze worden betaal tegen markconforme prijzen India), verbeterde leefomstandigheden, beter huisvesting enz. 

Met het aanschaffen van kokos tapijt bent u niet alleen duurzaam, milieubewust bezig maar helpt u ook andere mensen/gezinnen in armere delen van India.

Wat een mooi voorbeeld is: Museum Onze Lieve Heer op Solder in Amsterdam.
Dit prachtige museum hebben wij mogen inrichten met kokos tapijt, wat speciaal op breedtes is geweven in India (Kerala). Het was een groot maar ook een heel mooi project waarmee het museum weer mooi geworden is (staat van 19de eeuw) maar ook de vakmensen in India een mooi/groot project hebben mogen weven. 

Vraag de gratis kokosstalen aan!